تحلیل گر BA

تحلیل گر کسب و کار (BA) چیست ؟ | تحلیل گر BA

بدون ديدگاه

برای اینکه بتوانید مفهوم تحلیل گر  BA  را درست درک کنید ابتدا با مثالی این موضوع را برای شما ساده میسازیم .تصور کنید شما خواستار ساخت یک مجتمع تجاری هستید برای این منظور شما نیازمند یک سری تجهیزات و همچنین افرادی که مهارت لازم برای این کار را داشته باشند نیاز دارید .

شما برای ساخت مجتمع مسکونی خود نیاز به معمار ،کارگر ،برقکار ،جوشکار و …دارید ، اما برای ایده اول و طرح ایده ی مجتمع ابتدا شما به یک معمار نیاز دارید کسی که به شما بگوید بودجه لازم برای این پروژه جقدر است ؟ چه مصالحی نیاز دارید ؟زمان اتمام پروژه را به شما اطلاع دهد و در کل تمام شرایط و نیازهای پروژه را در اختیار شما قرار دهد .

کاری که تحلیل گر BA  و یا همان تحلیل گر کسب و کار انجام می دهد بسیار شبیه به کار معمار است فقط با این تفاوت که تحلیل گر BA تمام اطلاعات موجود را در یک سیستم ذخیره می سازد .

تحلیل گر BA به جای تولید برنامه به نیازهای کاربران و مدیران توجه خاصی دارد و نیازهای کسب و کار را مورد بررسی قرار می دهد .

اگر بخواهیم یک مفهوم کلی برای BA بیان کنیم میتوانیم بگوییم تحلیل گر کسب و کار کسی است که با استفاده از راهکارها و مجموعه ی فناوری ها اطلاعات شرکت را جمع اوری کرده و مورد بررسی قرار می دهد .

با استفاده از BA یک مدیر میتواند برنامه ریزی های تجاری درستی را اجرا کند و با استفاده از تحلیل های اماری و ساخت مدل به فهم بیشتر تصمیمات و اتفاقات واقف شود .

مدیران با استفاده از تحلیل گر BA می توانند مشکلات را حل کنند و برای هر مسئله ای راهکار پیدا کنند .

 

  • تحلیل گر BA رابط بین فناوری اطلاعات و صاحبان کسب و کار است

تحلیل گر BA در تجارت رابط بین فناوری اطلاعات و صاحبان کسب و کار است ، وظیفه ی تحلیل گر کسب و کار این است با استفاده از ابزارهای لازم به تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود در تجارت می پردازد .

تحلیل گر کسب و کار به بهینه سازی فرایندها ،نرم افزارها و سایر خدمات و محصولات می پردازد و واسطه ی بین فناوری اطلاعات و تجارت است .

آنها با استفاده از اطلاعات موجود و تجزیه و تحلیل داده ها به ارزیابی فرایندها می پردازند و توصیه ها و راهکارهای مفیدی را ارائه می دهند . تحلیل گر BA یک راه برای ایجاد تغییرات در سازمان است .

  • تحلیل گر کسب و کار در کنار IT

پروژه های IT در سال ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ به دلیل استفاده و تبدیل داده های کاغذی به اطلاعات و داده های الکترونیکی و ذخیره سازی آنها حائز جوائز بسیاری شدند .

Systems Analyss” وظیفه ی مستند سازی فرآیندها را به عهده گرفت ،مسئولیت مستند سازی براساس مقاله های در دسترس انجام می گرفت این مستند سازی به منظور شناسایی مشکلات و چالش ها و نیازهای جدید کسب و کار و تجارت از طریق سیستم های الکترونیکی انجام می گرفت .

این اتفاق بزرگ قدمی نو در تجارت و کسب و کار بود زیرا از این طریق در بسیاری از هزینه ها صرفه جویی می شد و همچنین بهینه سازی عملکرد سیستم کسب و کار روز به روز رشد پیدا می کرد تا جایی که با دسترسی به اطلاعات الکترونیکی در زمان هم صرفه جویی می شد .

این اتفاق بزرگ با اینکه به سازمان ها کمک بسیاری زیادی کرد به طوری که سازمان ها با کمک فناوری اطلاعات توانستند از فناوری الکترونیکی استفاده ببرند اما در بسیاری از پروژه ها IT نتوانسته بود تماما مشکلات و مسائل سازمان را حل کند آن هم به دلیل تمرکز بر ارائه فناوری با توجه به نیازهای تجاری ، در این صورت بود که فناوری اطلاعات نتوانست تمام خدمات و مزایای خود را ارائه دهد .

با این اتفاق تحلیل گر BA وارد فضای کسب و کار و تجارت شد تا از این طریق نیازهای صاحبان کسب و کار و مدیران را شناسایی کند و با استفاده از داده های موجود به تجزیه و تحلیل بپردازد و برای مسائل و مشکلات راهکارهایی بیابد .

در واقع نقش اصلی  تحلیل گر BA ایجاد ارتباط بین صاحبان کسب و کار و فناوری اطلاعات است .

 

تحلیل گر BA

  • تحلیل گر BA  با مدیران وصاحبان کسب و کار ارتباط برقرار میکند

تحلیل گر BA با مدیران و صاحبان کسب و کار ارتباط برقرار می کند و از این طریق به بررسی مشکلات و مسائل موجود در کسب و کار آنها می پردازد .او این با کند و کاو در مورد تغییرات به اطلاعات درستی دسترسی پیدا میکند و درصدد بهینه سازی کسب و کار قدم برمی دارد .

تحلیل گر کسب و کار به شناسایی ایده ها می پردازد و از این طریق خواهان برقراری یک تعادل منطقی چه از لحاظ مالی چه از لحاظ عملکرد است .

Bob Gregory پروفسور و مدیر برنامه های دانشگاهی که فارغ التحصیل از دانشگاه Bellevue University است می گوید : شناسایی و اولویت بندی نیازهای فنی و کاربردی ، از مهم ترین وظایف تحلیل گر BA است .

تحلیل گر BAs وظیفه اصلی شان این است که بتواند با تجزیه و تحلیل داده ها  شکاف بین IT  و تجارت را برطرف کنند و از این طریق به ارزیابی و بررسی مسائل موجود چون خدمات ،محصولات،نرم افزارها وسایر مسائل بپردازد .

 

  • مهارت های لازم برای تحلیل گر BA 

کسی که به عنوان تحلیل گر BA فعالیت می کند باید مهارت های لازم در زمینه را کسب کند او باید بتواند به تجزیه تحلیل داده های موجود بپردازد همچنین باید بتواند ارتباط شفاهی و کتبی برقرار کند .

تحلیل گر BA کسی است که بتواند به ساختار سازمان آگاهی داشته باشد و فضای کسب و کار را درک کند او کسی است که قدرت درک مسئله ی بالایی دارد و می تواند مسائل را به آسانی حل کند .

تجزیه و تحلیل متقابل ،توانایی تکمیل جزییات و دقت و تمرکز بالا از دیگر مهارت لازم برای تحلیل گر BA است .او باید بتواند هزینه ها را ارزیابی و سپس تجزیه و تحلیل کند و برای کاهش هزینه ها راه حلی پیدا کند .

مدل سازی فرآیندها و مهندسی نرم افزار و شبکه ،درک سایر تکنولوژی ها و پایگاههای داده از دیگر مهارت ها تحلیل گر BA است .

  • مسئولیت های تحلیل گر BA

تحلیل گر مسئولیت هایی دارد تا از این طریق بتواند به بررسی مشکلات و مسائل کسب و کار بپردازد

  • شناسایی مشکلات و مسائل کسب و کار و تجزیه و تحلیل دقیق آنها
  • برنامه ریزی دقیق بودجه و پیش بینی های لازم
  • تعیین گزارش های قابل کاربرد
  • تعیین نیازهای ضروری کسب و کار و ارائه آن به صاحبان کسب و کار
  • مستند سازی اطلاعات و الزامات
  • سازماندهی ،تعیین و مدل سازی اطلاعات درباره محصولات و نیازهای پروژه
  • برنامه ریزی و نظارت بر روی فعالیت های سازمان

 

  • تعریف موسسه IIBA  از تحلیل گر BA

موسسه بین المللی تجزیه و تحلیل کسب و کار تعریف دقیقی از تحلیل گر BA ارائه داده است .موسسه IIBA که BABOK  را ارائه کرده است می گوید تحلیل گری BA یک روش برای معرفی و مدیریت تغییرات در سازمان است چه در کسب و کارهای سودآور  و غیر سود آور چه دولتی چه غیر دولتی .

تحلیل گر BA  باید دارای مهارت های سخت افزاری و نرم افزاری باشد و بتواند داده ها را تجزیه و تحلیل کند و گزارش های کاربردی را ارئه دهد و همچنین قدرت اشتراک گذاری نیز داشته باشد و اطلاعات مفید را در کسب و کار اجرایی کند .

 

به شما توصیه می کنم مقاله های مربوط به هوش تجاری را نیز مطالعه کنید .

برای دیدن مطالب مرتبط بیشتر اینجا کلیک کنید.

تهیه شده توسط گروه آموزشی و انگیزشی سلام رویا

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.