کاربردهای هوش تجاری

کاربردهای هوش تجاری چیست ؟ | کاربرد های هوش تجاری

۱ دیدگاه

هوش تجاری با مزایای زیادی که دارد به کمک مدیران و تصمیم گیرندگان آمده است .کاربردهای هوش تجاری در صنعت و تجارت و سایر امور اقتصادی و خدماتی می تواند کمک زیادی به توسعه ی این نوع کسب و کارها ارائه دهد .

هوش تجاری یا به اختصار BI  مجموعه ای از اطلاعات ،نرم افزارها ،داشبورد ها و برنامه های قابل کاربرد است که به مدیران و تصمیم گیرندگان در مسائل تحلیلی و گزارش دهی کمک می کند .

شناسایی کاربردهای هوش تجاری به ما کمک می کند تا درک بهتری از این فرایند داشته باشیم و بتوانیم در کسب و کار خود به موفقیت های بزرگی برسیم .

مدیران ارشد و سایر تصمیم گیرندگان اعم از مدیران سطح پایین تر ،کارمندان برای بهبود روند تصمیم گیری خود را با استفاده از نرم افزارها و برنامه های کاربردی BI می توانند در توسعه ی کسب و کار خود قدم بزرگی بردارند .

  • هوش تجاری یک فرایند تحلیلی است

یکی از دلایلی که سبب می شود هوش تجاری میان مدیران و تصمیم گیرندگان از اهمیت زیادی برخوردار باشد ،تحلیل گرا بودن برنامه ها و نرم افزارهای آن است .یکی از کاربردهای هوش تجاری تحلیل و گزارش دهی دقیق و جامع است .

مدیران و تصمیم گیرندگان با جمع آوری اطلاعات و داده ها از گذشته تا زمان حال میتوانند اطلاعات مفیدی را در قالب جداول ،نقشه و سایر ابزار هوش تجاری تهیه کنند و سپس به تحلیل و بررسی داده های موجود بپردازند .

هوش تجاری فرایندی است که در آن داده های موجود به دانش قابل استفاده تبدیل می شوند و از این جهت برای مدیران و تصمیم گیرندگان ار اهمیت زیادی برخوردار است .

زمانیکه اطلاعات موجود به دانش قابل استفاده تبدیل می شوند ،شما می توانید با ابزارهای موجود در هوش تجاری به تجزیه و تحلیل داده ها بپردازید .برای مثال اگر شما داده های پنج سال پیش تا اکنون را در دسترس داشته باشید می توانید با کمک ابزارهای موجود به تجزیه و تحلیل و گزارش دهی بپردازید .

فرض کنید شما دارای یک شرکت بیمه هستید در این صورت نیازمند داده های گذشته و اکنون هستید با جمع اوری و یکپارچه سازی داده های موجود می توانید به تحلیل داده ها بپردازید .

شما می توانید نقاط ضعف و قوت کسب و کار خود را پیدا کنید و تصمیمات غلط و درست خود را شناسایی کنید و برای تصمیم گیری های جدید از آنها استفاده کنید .

بهینه سازی تصمیم گیری های تجاری از طریق تحلیل داده ها انجام می پذیرد .تحلیل داده ها یکی از کاربردهای هوش تجاری است که می تواند کسب و کار شما را به سمت موفقیت بیشتر سوق دهد .

  •  بهبود عملکرد سیستم یکی از کاربردهای هوش تجاری 

یکی از کاربردهای هوش تجاری بهبود عملکرد سیستم است ،مدیران و تصمیم گیرندگان با استفاده از هوش تجاری می توانند عملکرد سیستم را بهبود ببخشند و در نتیجه بتوانند بهترین تصمیم گیری ها را اتخاذ کنند .

با بالا رفتن سطح مزایای رقابتی در سیستم ،موفقیت های مالی حاصل خواهد شد .وجود نرم افزارهای عملیاتی به مدیران کمک می کند تا بتوانند سطح رشد کسب و کار خود را ارزیابی کنند و زمینه ی رقابت بیشتر با رقبای خود را فراهم کنند .

سرعت بالا و کیفیت خوب نرم افزارهای هوش تجاری سبب شده است که کمپانی ها و شرکت ها تمایل زیادی به استفاده از آنها پیدا کنند .

زمانی که عملکرد سیستم رو به بهبود باشد در نتیجه سوددهی و ارزش شرکت به درجه ی بالایی خواهد رسید که این موضوع سبب می شود مشتریان و سایر رقبا به سیستم اعتماد کنند .

ارائه گزارشات و تحلیل های به جا و درست سبب می شود سیستم همیشه رو به رشد باشد .

کاربردهای هوش تجاری

 

  • صرفه جویی در هزینه ها یکی از کاربرد های هوش تجاری

فرآیند هوش تجاری فرایندی است جامع و قابل فهم که به کاهش هزینه های تولید کمک موثری می کند .مدیران و تصمیم گیرندگان با آشنایی هر چه بیشتر با کاربردهای هوش تجاری می توانند در هزینه های تولید بیشترین صرفه جویی را انجام دهند .

میزان موفقیت در کسب و کار را می توان از روی تجزیه و تحلیل هایهوش تجاری بدست آورد .اگر شرکتی بخواهد شرایط مالی خود را بهینه سازد باید باید به میزان هزینه ها و درآمد موجود توجه خاصی داشته باشد .

برای اینکه بتوانیم از هوش تجاری بیشترین بهره را ببریم ابتدا بایدبدانیم نیازهای سازمان چیست ؟مثلا برای کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری ابتدا باید اطلاعات لازم برای این دو مبحث داشته باشیم .

پس از اینکه اطلاعات لازم را جمع آوری کردیم سپس باید از خود سوال بپرسیم چه تصمیماتی را اتخاذ کنیم تا هزینه ها به حداقل و بهره وری به حداکثر میزان خود برسد .

یکی از کاربرد های هوش تجاری اتخاذ بهترین تصمیمات است اینکه یک مدیر بتواند برای کاهش هزینه ها تصمیماتی را ارائه دهد تا هزینه به کمتربن مقدار خود برسد .

  • استفاده از هوش تجاری در مشاغل خدماتی 

یکی از کاربردهای هوش تجاری استفاده ی آن در مشاغل خدماتی است مشاغلی مانند آموزش و پرورش ،شرکت های خدماتی ،و سایر مشاغل که به نوعی با مردم و خدمات سروکار دارند .

با استفاده ازهوش تجاری می توان به میزان دسترسی مردم به خدمات موجود میزان تقاضای جامعه و همچنین میزان سوددهی و …دسترسی پیدا کرد .

داده کاوی اطلاعات از مفاهیم قابل کاربردی است که به کمک آن می توان به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخت و در نتیجه بهترین تصمیمات را اتخاذ کرد . BI فرآیندی است داده محور ،که به عملیاتی شدن داده ها منجر می شود .

با استفاده از هوش تجاری می توان روند خدمات رسانی را بهبود  و سایر اهداف سازمان را بهبود بخشید .

 

  • ارتقای صنعت بانکداری یکی از کاربردهای هوش تجاری 

بیشترین خدماتی که اینروزها به جامعه می شود ارائه خدمات بانکداری است با استفاده از هوش تجاری می توان صنعت بانکداری را ارتقا بخشید .محاسبه ی سود و زیان توسط ابزارهای هوش تجاری کمک شایانی به این صنعت کرده است .

همچنین با تحلیل شعب های مختلف و بررسی کارکرد هر کدام از شعب ها در صدد بهتر شدن این صنعت قدمی نوین برداشته است .

با ابزارهای BI  می توان به تحلیل و بررسی گزارش های موجود پرداخت و پیشرفت شعبه ها را مورد بررسی قرار داد .

 

  • استفاده از هوش تجاری در صنایع تولیدی و فروش 

یکی از کاربردهای هوش تجاری استفاده از این فرایند در صنایع تولید و فروش است . مدیران و صاحبان کسب و کار با ابزارهای BI  می توانند میزان فروش د رمناطق خاص را مورد بررسی قرار دهند همچنین می توانند سودآوری و زیان های موجود را شناسایی و آنها در جهت درست هدایت کنند .

همچنین می توانند مشتریان ثابت و مفید خود را شناسایی کنند و از این طریق به کسب و کار خود رونق ببخشند .

با استفاده از سیتم های هوش تجاری اطلاعات حاصل می توان تراکنش های هر مشتری را  تجزیه و تحلیل کرد .همچنین با ابزارهای هوش تجاری می توان به تولید و توزیع محصولات دسترسی بیشتری داشت و در این صورت سیستم تولید و توزیع را مدیریت کرد .

  •  یکی از کاربردهای هوش تجاری استفاده در بازار سرمایه است 

با استفاده از هوش تجاری می توان به بررسی بازار سرمایه ،میزان سودو زیاد پرداخت . همچنین می توان برای تصمیمات جدی تر قدم برداشت .اینکه آیا سرمایه کذاری جدید انجام شود یا خیر ؟ یا اینکه با توجه به تحلیل های موجود و داده های مورد نظر آیا می توان به سوددهی رسید ؟

تمام این سوالات و سوالات شبیه به این را می توان با استفاده از هوش تجاری پاسخ داد .

 

 

 

تهیه شده توسط گروه آموزشی و انگیزشی سلام رویا

برای دیدن مطالب مرتبط بیشتر اینجا کلیک کنید

 

۱ دیدگاه

  1. […] می کنیم مقاله ی مربوط به کاربردهای هوش تجاری را مطالعه کنید […]

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.